Make your own free website on Tripod.com
Radio Zwijn fotoalbum

Home

Chatbox
About me
De Radio Zwijn familie
Cabaret pret
Acda en de Munnik
Contact me
Links
Acda en de Munnik

Veel van onze liedjes zijn covers van Acda en de Munnik songs en daarom deze pagina om deze twee toffe figuren te eren.

erik.jpg

Op deze pagina zullen liedjes van Acda en de Munnik komen te staan, maar voorlopig alleen nog Lopen tot de zon komt. Dit vind ik een van de mooiste nummers van Acda & De Munnik.

Lopen Tot De Zon Komt
tekst: Thomas Acda / muziek: Paul de Munnik

Kijk naar buiten door het raam
Zie me staan hier in de sneeuw
Ik ben gekomen om te lachen
Om de blunder van de eeuw
Laat je man maar rustig slapen
Hebben wij even de tijd
Blijf maar warm bij het raam staan
Ik wil alleen even wat kwijt

Of eigenlijk wil ik wat weten
Heb je nu alles wat je wou?
Werd je wakker met een glimlach?
Zegt ie vaak: 'Ik hou van jou'?

Houdt ie je vast als je soms bang bent?
Kent hij je angst en je verdriet?
Alleen maar schudden met je hoofd, lief
Logisch dat je me verliet

Ik ga weg
Ik ga lopen tot de zon komt
Ik ga weg
Tot de zon me achterhaalt
Lopen tot de zon komt
Tot ie straalt

Blijf maar binnen, het is goed zo
'k Wou je zien, als laatste keer
Wat we samen vroeger droomden
Weet de helft van ons niet meer

Ik hoop dat je gelukkig wordt
Ik hoop dat ik me niet vergis
Ik hoop dat ik gelukkig word
Nu ik zie wat ik zo mis

Ik ga lopen tot de zon komt
Tot de zon me achterhaalt
Lopen tot de zon komt
Tot ie straalt

Hieronder een biografie van Acda & De Munnik.

Acda en De Munnik leerden elkaar kennen op de Akademie voor Kleinkunst in Amsterdam. Bij hen in de klas zaten onder andere Ellen ten Damme, Hetty Feteris, Plien & Bianca en Lucretia van der Vloot. Met hun afstudeerproject 'Spectacle Coupe', wonnen Acda en de Munnik samen de Pissuiseprijs voor de meest veelbelovende student. Daarna gingen ze hun eigen weg.
Samen met David Middelhoff richtte Thomas Acda de band Herman & Ik op, acteerde in 'In voor en tegenspoed' en de speelfilm 'All Stars', werd redacteur van het Spijkers-cabaret en pannellid in 'Dit was het nieuws'. Ondertussen won hij de Wim Sonneveld-prijs op het Amsterdams Kleinkunst Festival en de AVRO's Belofteprijs.
Paul de Munnik zong al in het kerkkoor van zijn moeder en in een -naar eigen zeggen- ontzettend slecht new-age bandje. Na de Kleinkunstacademie speelde hij bij het jeugdtheater 'Wederzijds', sprak een column bij Radio Noord-Holland, doceerde kleinkunst bij de Delftse Komedie, acteerde in series als 'Pleidooi', 'Help' en 'Een Gallerij' en is (of misschien inmiddels niet meer) explicateur bij het Nederlands Filmmuseum.

In hun eerste programma, Zwerf On, was er een grote rol voor de zelfkant van de maatschappij, zoals die in Jack Kerouac's 'On the road' beschreven werd. Een wereld vol drank, drugs en hoeren. Twee muzikanten die de vrijheid zoeken in het zwerven, rondkuieren, filosoferen en uiteindelijk tot de conclusie komen dat Kerouac's boek achterhaald is. Je kan wel naar Parijs, maar wat moet je daar?
Met prachtige blues- en rocknummers is 'Zwerf On' in muzikaal opzicht een goed programma, terwijl het niveau van de grappen nog te wensen over liet. Acda komt over als de lefgozer, maar brengt met 'Dag Esmee' een mooi lied over de ontmoeting met een schoolvriendinnetje. De Munnik is rustiger, bedachtzamer.

Na het succes van 'Zwerf on' werd besloten om de mooiste liedjes op de cd 'Acda en De Munnik' te zetten, aangevuld met een aantal nieuwe nummers en een nieuwe versie van 'Als je bij me weggaat'. Presentator en cabaretier Dolf Jansen was er zo gecharmeerd van dat hij in de Steen en Been-show van elk nummer een minuut draaide en tussendoor enkel 'mooi he?' verzuchtte.